Videojocs

Es consideren videojocs retro els videojocs amb mes de 20 anys. A aquests videojocs es pot jugar tant amb el maquinari original com amb un de modern i un emulador, o per mitjà de ports o compilacions. Als aficionats se’ls coneix al Regne Unit com retrogamers, mentre que els termes classic gamers o old school gamers són més freqüents en els Estats Units.

PONG

El primer videojoc que es va fer va ser el pong.
Pong (o Tele-Pong) va ser un videojoc de la primera generació de videoconsoles publicat per Atari, creat per Nolan Bushnell i llançat el 29 de novembre de 1972. La paraula taula és una marca registrada per Atari Interactive, mentre que la paraula genèrica « taula »és usada per descriure el gènere de videojocs « bat i bola ».

Resultado de imagen de pong

Super Mario Bros

Cuan pensem en videojocs retro el primer que ens vindrá al cap es Super Mario Bros.
Super Mario Bros o Super Mario Brothers és un videojoc de plataformes, dissenyat per Shigeru Miyamoto, llançat el 13 de setembre de 1985 i produït per la companyia Nintendo, per a la consola Nintendo Entertainment System (NES). El joc descriu les aventures dels germans Mario i Luigi, personatges que ja van protagonitzar l’arcade Mario Bros de 1983. En aquesta ocasió tots dos han de rescatar la princesa Peach de Regne Xampinyó que va ser segrestada pel rei dels Koopas, Bowser.

Resultado de imagen de mario bros 1

Donkey Kong

Kealy, essaydragon.com the executive director of the committee for education funding, a coalition of education groups that lobbies for increases in the education budget

Peró el origen de Mario no va ser contra Bowser, va ser contra Donkey Kong.
Donkey Kong és un personatge fictici dissenyat per Shigeru Miyamoto. És un goril·la i apareix en els videojocs que pertanyen a les franquícies de videojocs de Donkey Kong i Mario. A causa de la seva popularitat, ha aparegut en molts videojocs. Donkey Kong va ser el primer oponent de Mario en el videojoc de el mateix nom, el videojoc d’arcade de Nintendo Donkey Kong de 1981.

Resultado de imagen de donkey kong

Sonic

Y evidentment no podem parlar de Mario sense dir res de Sonic.
Sonic the Hedgehog és un videojoc desenvolupat per Sonic Team i distribuït per Sega en 1991 per a la videoconsola Sega Mega Drive protagonitzat per Sonic. Aquest videojoc de plataformes va ser, durant molt temps, considerat ´la insígnia de Sega.

Resultado de imagen de sonic the hedgehog 1

Pac-Man

Pac-Man es un dels grans clasics que tots recordem.
Des que Pac-Man va ser llançat el 21 de maig de 1980, va ser un èxit. Es va convertir en un fenomen mundial en la indústria dels videojocs, va arribar a tenir el rècord Guiness el videojoc d’arcade més reeixit de tots els temps amb un total de 293.822 màquines venudes des de 1981 fins 1987 i va acabar amb el domini de Space Invaders.

Resultado de imagen de Pac-man wiki

Space Invaders

Y parlant de Space Invaders.
Space Invaders es un videojoc d’arcade dissenyat per Toshihiro Nishikado i llançat a l’mercat en 1978. Al principi va ser fabricat i venut per Taito Co al Japó, per posteriorment ser llicenciat per a producció i distribució als Estats Units per Midway Games, divisió de Bally Technologies.

Resultado de imagen de space invaders

Street Fighter

Ara pasem a jocs de lluita.
Street Fighter és una sèrie de videojocs de lluita creada per l’empresa japonesa Capcom. El primer títol, Street Fighter, va aparèixer l’any 1987 a Arcade i va gaudir de certa popularitat, però va ser la seva continuació, Street Fighter II, la que va provocar una veritable revolució i va provocar el boom dels jocs de lluita en salons recreatius.

Resultado de imagen de street fighter 1

Mortal Kombat

Un altre joc d’aquest estil es Mortal Kombat
Mortal Kombat és un videojoc de lluita desenvolupat i publicat per Midway el 1992 com el primer títol de la saga Mortal Kombat i distribuït més tard per Acclaim Entertainment per a la majoria de les plataformes casolanes de l’època.

Resultado de imagen de mortal kombat 1

Tetris

Tetris (transliterat a l’ciríl·lic: Тетрис) és un videojoc de trencaclosques originalment dissenyat i programat per Alekséi Pázhitnov a la Unió Soviètica. Va ser llançat el 6 de juny de 1984, mentre treballava per al Centre de Computació Dorodnitsyn de l’Acadèmia de Ciències de la Unió Soviètica a Moscou, RSFS de Rússia. El seu nom deriva de l’prefix numèric grec tetra (totes les peces de el joc, conegudes com Tetrominós que contenen quatre segments) i de l’tennis, l’esport favorit de Pázhitnov.

Resultado de imagen de tetris